reis door amerika

Noord-Amerika; de Verenigde Staten en Canada spreken tot de verbeelding van velen. Het beloofde land: zo uitgestrekt, groots en divers. Je kunt er oneindig rondreizen, door immense natuurgebieden, cowboystadjes, grote metropolen en idyllische eilanden. 

Denkt u erover om op vakantie te gaan naar de Verenigde Staten of Canada? Bij zelfstandig reisadviseur Monique Langenberg van Reisbureau Den Bosch kunt u terecht voor persoonlijk advies en uw reis door Amerika, helemaal op maat gemaakt. Lees hieronder meer over reizen door Amerika en klik hier om vrijblijvend contact op te nemen.

Roadtrip met auto of camper
De klassieke reis door Amerika is natuurlijk een roadtrip, met de auto of camper. De Verenigde Staten en Canada lenen zich perfect voor een ontdekkingsreis op wielen. De wegen zijn overal goed begaanbaar en breed, en de weggebruikers veelal vriendelijk. In elk gehucht is wel een motel te vinden en in de meeste National Parks kun je kamperen.

roadtrip door amerika

Rijden door de Verenigde Staten en Canada is op zichzelf al een onvergetelijke ervaring. Het landschap strekt zich kilometers voor je uit, verandert ieder uur van het ene mooie plaatje naar het andere en in sommige delen is het zo stil dat je uren geen tegenligger tegenkomt.

Graag adviseert Reisbureau Den Bosch u over een route naar uw wens. Samen gaat u aan tafel zitten en zij zal voor u een route van uw dromen maken. Monique weet precies welke route en welke huurauto of camper het best bij u passen en waar u het beste kan overnachten. Plús: ze kent talloze onbekende pareltjes die u nergens in de gidsen vindt. Dat maakt uw reis nog unieker.

Met de auto of camper kunt u alle delen van Noord-Amerika verkennen; van het zonnige Florida tot het majestueuze Canada en van de oostkust tot de westkust.

Citytrip
The Big Apple! Geen stad die kan tippen aan New York, the city that never sleeps. Deze metropool is zo groot dat je er gerust twee weken kunt doorbrengen en nog lang niet alles zien. Shoppen, sightseeing, uitgaan, uitzichten, boottochten, geschiedenis… New York heeft het allemaal. Elke wijk heeft z’n eigen charme en hotspots. Wist je dat New York zelfs kilometers strand heeft? Zo kun je die drukke dagen van kilometers door de stad struinen afwisselen met een dagje ontspanning. Of reis een klein stukje verder richting The Hamptons; dé plek waar de New Yorkers een zomerhuis hebben om de stad te ontvluchten.

reis door amerika

Behalve New York is Noord-Amerika nog veel meer mooie, grote steden rijk. Je kunt er een aantal combineren, zoals bijvoorbeeld New York, Washington en Philidelphia. Aan de westkust mogen LA en San Francisco natuurlijk niet ontbreken, net als dat een bezoekje aan Las Vegas dé Amerika-ervaring compleet maakt. En wat dacht je van Seattle, Chicago, Miami en Boston? Allemaal steden waar je makkelijk een aantal dagen kunt spenderen.

In Canada vind je tussen de indrukwekkende natuur ook een aantal mooie steden die zeer geschikt zijn voor een citytrip. In Montréal spreekt men Frans en zie je nog veel elementen van de voormalige Franse kolonie terug. Historische architectuur, een knus stadscentrum en gemoedelijke sfeer maken dat Montréal eigenlijk heel on-Amerikaans aanvoelt. Dat is wel even anders in Toronto, de grootste stad van Canada en de vijfde stad van Noord-Amerika! De stad staat bekend om zijn culturele diversiteit en natuurlijk de bekende CN Tower, waar vandaan je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Ook een bezoekje waard zijn o.a. Vancouver en Calgary die dichtbij de bergen liggen en daardoor de perfecte uitvalsbasis voor de natuur- en sportliefhebbers zijn.

KLIK HIER om uw reis te boeken
Klik hier voor monique’s tips voor amerika